Festival nauke 6. i 7. novembra u Banjaluci

11/05/2013 0
Festival nauke 6. i 7. novembra u Banjaluci

U Banjaluci će u srijedu i četvrtak, 6. i 7. novembra, biti održan treći po redu Festival nauke.
Cilj festivala je promocija nauke i naučnog rada, kao i mladih istraživača i inovatora.

U ime organizatora festivala – Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, resorni ministar Jasmin Komić pozvao je zainteresovane, posebno mlade, da dođu na festival.

“Festival je prvenstveno namijenjen mladima, kod kojih bi trebalo da razvije maštu i da ih uvjeri da mukotrpni i kreativni posao u nauci jeste zalog za budućnost”, rekao je Komić Srni.

Prema njegovim riječima, među atrakcijama sajma biće robot Nao, specijalna letjelica, kao i niz eksperimenata.

“Festival je već prepoznatljiv. Prethodnih godina izazvao je veliko interesovanje i zabilježio veliku posjećenost, a svi koji ove godine dođu na festival moći će da vide interesantne eksponate u izložbenom dijelu programa, ali i da u popodnevnom dijelu prisustvuju predavanjima iz oblasti nauke”, naveo je Komić.

On je naglasio da se ovogodišnji Festival nauke organizuje u saradnji sa partnerima iz Srbije – Centrom za promociju nauke, Institutom “Mihajlo Pupin”, Elektrotehničkim fakultetom, beogradskom Opservatorijom, te Društvom fizičara.

Na festivalu će se predstaviti i inovatori i naučno-istraživačke institucije iz Republike Srpske.

Otvaranje ovogodišnjeg Festivala nauke predviđeno je u srijedu, 6. novembra, u 11.00 časova, a zatvaranje na svečanoj akademiji 8. novembra u 19.00 časova.

Festival će biti održan u Kulturnom centru “Banski dvor” u Banjaluci, a ulaz je besplatan.

(Banjaluka.com/Intermezzo)

Ostavite komentar »