Jačanje saradnje Banjaluke i Kumanova

11/11/2013 0
Jačanje saradnje Banjaluke i Kumanova

Gradonačelnici Banjaluke Slobodan Gavranović i Kumanova Zoran Damjanovski potvrdili su danas opredijeljenost za jačanje saradnje između ova dva grada.
Gavranović, koji u Kumanovu prisustvuje svečanostima posvećenim danu oslobođenja ovog makedosnkog grada u Drugom svjetskom ratu, izjavio je Srni da saradnja Banjaluke i Kumanova traje već nekoliko godina, posebno u oblasti kulture, te da je sa Damjanovskim razgovarao o mogućnostima unapređenja odnosa.

“Dogovarali smo danas da se u narednom periodu uspostavi dijalog i saradnja između škola”, rekao je Gavranović i dodao da će biti sačinjen protokol o saradnji banjačučke Osnovne škole “Branko Radičević” sa jednom školom u Kumanovu.

Gavranović je razgovarao i sa brojnim predstavnicima delegacija drugih gradova-partnera Kumanova, koje je upoznao o mogućnostima ulaganja u Tehnološki biznis park u Ramićima, kod Banjaluke.

“Razgovori su bili više neformalni, jer je vrijeme kratko, pošto je riječ o protokolarnom događaju u okviru obilježavanja Dana oslobođenja grada, ali koristimo svaki razgovor da predstavimo Banjaluku, naše projekte i aktivnosti s ciljem bržeg razvoja i otvaranja novih radnih mjesta, kao i da se upoznamo sa ljudima sa kojima se do sada nismo sretali”, rekao je Gavranović.

On je naveo da je, između ostalih, razgovarao sa delegacijom rumunskog grada Kampina, te da su predstavnici delegacija gradova-partnera Kumanova u razgovorima iznijeli probleme sa kojima se oni suočavaju.

“U državama iz kojih oni potiču stanje može biti nešto bolje, imajući u vidu da su neke od njih i članice EU, a neke su u intenzivnom razvoju, kao što je Turska”, rekao je Gavranović.

On je istakao da je, osim delegacije Banjaluke, u Kumanovu i delegacija Bijeljine, grada Kampina iz Rumunije, Gornjeg Milanovca, Jagodine i Istambula.

(Srna/Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »