Kako da se istuširaš u Kini, Njemačkoj…

11/05/2013 0
Kako da se istuširaš u Kini, Njemačkoj…

Ako misliš – isto kao i na bilo kom drugom mjestu, varaš se. Australija, Kina, Njemačka i Nikaragva, imaju nešto drugačija pravila kada je riječ o tuširanju.
Australijance vlada podstiče da štede vodu zbog manjka izvora čiste, prirodne vode. Zato će rijetko koji lokalac ostaviti vodu da teče dok na ruke ili tijelo nanosi neki kozmetički preparat. U ovoj zemlji se toliko insistira na štednji da kompanija koja ih snabdijeva vodom, podstiče svoje sugrađane da, ukoliko pjevaju  dok se tuširaju, izaberu kraće pjesme kako bi što prije završili. I to ide dotle da građani dobijaju čak i prijedloge pjesama koje traju manje od dva minuta!

Odlučiš li da obiđeš ruralni dio Kine, zaboravi na svakodnevno tuširanje. Usljed nestašice vode, neki stanovnici sela u zapadnoj Kini uopšte se ne kupaju, dok se neki jednom mjesečno polivaju vodom iz crijeva. Međutim, u velikim gradovima situacija je potpuno drugačija. Oni koji žive u gradovima kupaju se često, a banje Kinezima predstavljaju posebno uživanje i način da se odmore poslije napornog radnog dana.

U Nikaragvi se, pak, tuševi zagrijavaju pomoću električnog uređaja koji je prikačen na tuš.  Ako razmišljaš – ko još kombinuje struju i vodu, u pravu si, jer zbog ovakvog tuširanja često dolazi do nezgoda. Zato ako putuješ tamo, predlažemo da se tuširaš hladnom vodom , za svaki slučaj.

Iako poznata po nudističkim plažama, Njemačka je bogata i izvorima termalne vode i brojnim spa centrima. Ono što će se nekima vjerovatno svidjti je to što je u mnogim spa centrima obavezno skinuti se do gole kože, kako hemikalije koje se nalaze u kupaćim kostimima ne bi narušile kvalitet vode.

(Mondo/Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »