Category Archives: Zdravlje

Pobjeda studenata

pobjeda-studenata

Na sastanku u Ministarstvu obrazovanja dogovoreno da će Zakon biti izmijenjen u njihovu korist – Samofinansirajući studenti i dalje će se moći prebaciti na budžet

Na master studijima slobodno 2.278 mjesta

Two teenager with application briefcase

 Na univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu u akademskoj 2012/2013. godini mjesta ima za ukupno 2.278 studenta drugog ciklusa studija.

Žive li studenti nezdravo?

hrana studenti

Studenti tulumare, jedu nezdravu hranu, malo se bave sportom – je li to istina ili netočna predrasuda? Stručnjaci iz Bonna i Kölna su napravili istraživanje o studentskom životu i predstavili rezultate.

Poziv za učešće na info danu

info

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u saradnji sa Rektoratom Univerziteta u Sarajevu, a uz podršku Austrijske razvojne agencije, organizuje informativni dan na temu “Mobilnost istraživača – Mogućnosti i primjeri dobre prakse”.

Zdravstvena zaštita studenata

doctor_caring_profession

U potrazi za doktorom

Zdravlje rangiramo na prvo mjesto i to je najčešće prva želja koju upućujemo našim bližnjima i poznanicima. A kako ga očuvati i pronaći adekvatne doktore za njegovo zbrinjavanje, pitanje je sa kojim muku muče studenti koji su zbog potreba studija napustili rodni grad. Istražili smo bh. gradove u potrazi za adekvatnom zdravstvenom zaštitom prilagođenom studentima.