Category Archives: Predstavljamo

Vedran Glišić iz BiH među 10 najinteligentnijih ljudi na svijetu!

Untitled-3

Iako je inteligenciju poprilično teško izmjeriti, postoje testovi za koje se smatra da su objektivno mjerilo inteligencije određene osobe.

Studenti Fakulteta za dizajn izlažu svoje radove u Ljubljani

month-of-design

Studenti Fakulteta za dizajn, u sklopu Univerziteta za poslovne studije, u oktobru ove godine učestvovaće na izložbi Month of Design u Ljubljani.

Studenti SPU brane boje BiH u finalu velikog Majkrosoftovog takmičenja u Sidneju!

422608_3321534081151_1539321814_n

Bosna i Hercegovina će i ove godine imati predstavnike u finalu “Imagine Cup” velikog Majkrosoftovog takmičenja, koje se održava u Sidneju u periodu od 6. do 10. jula ove godine! Našu zemlju će predstavljati “SPU Team”, odnosno grupa studenata sa Slobomir P Univerziteta (Branko Krstić, Igor Perić, Igor Lale) uz Igora Tomića, kolegu sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Selma Čaušević je prva dobitnica Googleove stipendije iz BiH

120522034

Studentica Univerziteta SSST Selma Čaušević je prva bosanskohercegovačka dobitnica prestižne Googleove stipendije “Dr. Anita Borg”, koja se dodjeljuje studenticama za uspjeh u kompjuterskim naukama, kompjuterskom inžinjeringu, informatici i srodnim oblastima.

Edina Đelilović,

Edina-Đelilović

studentica je Univerziteta “Džemal Bijedić”u Mostaru. Uprkos problemima u kojima je trenutno ovaj Univerzitet, Edina kaže da voli fakultet i smjer koji je odabrala, a naročito je posvećena aktivnostima izvan fakulteta.