Category Archives: Teme

Na birou utrostručen broj visokoobrazovanih

marketing-job

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS u posljednjih pet godina utrostručen je broj visokoobrazovanih građana koji traže radno mjesto.

„Studenti u susret nauci“- StES 2012

88c2de46a9

U Banja Luci će se od 21. do 24. novembra 2012. godine održati 5. naučno-stručni skup „Studenti u susret nauci“- StES 2012 sa međunarodnim učešćem, s ciljem unapređenja naučno-istraživačkog rada studenata i razmjene studentskih iskustava.

Na studenta ode jedna i po plata

student-loans

Roditelji čija djeca studiraju na nekom od fakulteta u Srpskoj ovaj mjesec imaju dodatne troškove jer za školarinu, smještaj, hranu i knjige budućih akademaca treba izdvojiti i do 1.300 maraka, odnosno jednu i po prosječnu platu.

Krevet u studenjaku košta i do 650 KM

Srn2012-9-10_193778_0

Studenti u Srpskoj, koji ne mogu da dobiju smještaj u nekom od studentskih domova, već uveliko prave kombinacije od koga bi se mogao kupiti krevet, a za ovaj “ilegalni poduhvat” moraju izdvojiti od 500 do 650 maraka.

Najviše slobodnih mjesta na PMF-u

upis studenata

Većina mladih ljudi svoje upise na fakultete već je obavila u maju. No, oni koji to nisu učinili u semptembarskim upisnim krugovima, moći će to učiniti na fakultetima Sveučilišta u Mostaru.