Monthly Archives: June 2012

Tri hiljade studenata na OKC-ovoj žurki

zurka2 media

Oko tri hiljade mladih ljudi prisustvovalo je sinošnjoj žurki koju je organizovao OKC u okviru projekta „Zaposli se volontiranjem-Volontiraj da bi se zaposlio“.

Počeo upis u četiri kampusa na četiri fakulteta

americki univerzitet BiH

Američki univerzitet u BiH vrši upis studenata na četiri kampusa u Banjaluci, Tuzli, Mostaru i Sarajevu, rekao je Srni predsjednik Američkog univerziteta u BiH Denis Prcić.Prcić je naveo da upisni rok na četiri fakulteta i to Američku školu ekonomije, Američku školu tehnologije, Američku školu javne uprave i Američku škola modernih umjetnosti traje do 10. septembra.

Realizacija projekta „Univerzitetska biblioteka Univerziteta u Sarajevu“

fr_biblioteka2_176369l

Predstavnici Saudijskog fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije borave u Bosni i Hercegovini povodom praćenja provedbe projekata finansiranih od ovog fonda.

Sarajevo Rock Festival

sarajevo rock festival

U periodu od 6. do 14. jula prvi put u Sarajevu će se održati Sarajevo Rock Festival čiji će domaćin biti rock & jazz klub Underground.

Ljetni kampovi za studente novinarstva iz BiH

data-journalism-image

Mediacentar Sarajevo, European Journalism Center i International Press Institute pozivaju studente novinarstva iz BiH na ljetne kampove “Digitalne generacije” u Konjicu, Tesliću i Jajcu, saopćeno je iz Media Centra Sarajevo Sedmodnevni kampovi omogućuju studentima da saznaju više o data novinarstvu – kako da pronađu, analiziraju i vizuelno predstave online podatke za online publiku.