Stipendije za studij u Republici Slovačkoj

Slovacka

Nacionalni stipendijski program Republike Slovačke za 2012/2013. akademsku godinu nudi stipendije za više kategorija, od čega se izdvajaju stipendije za studentsku mobilnost stranih studenata, studente doktorskog studija, univerzitetske profesore i istraživače, koji će boraviti u Slovačkoj na njihovim univerzitetima, i istraživačkim organizacijama.

Stipendija pokriva troškove putovanja i boravka. Mjesečni iznos stipendije je različit. Studenti imaju na raspolaganju 280€, univerzitetski profesori/istraživači – sa doktorskim stepenom, 470€, mladi univerzitetski profesori – bez doktorskog stepena, 670€.
Univerzitetski profesori/istraživači sa iskustvom – doktorski stepen više od četiri godine, 850€, a oni koji imaju više od 10 godina radnog iskustva, imaju mjesečno na raspolaganju 1000€.
Pravo na prijavu imaju:

• Univerzitetski studenti koji su upisali drugi cikus studija na nekom univerzitetu, koji će biti pozvani od strane državnog ili privatnog univerziteta iz Republike Slovačke, ili neke druge organizacije – stipendijski program u trajanju od jednog do dvanaest mjeseci.

• Studenti doktroskog studija koji se pripremaju za istraživački rad na nekom univerzitetu, koji će biti pozvani od strane državnog ili privatnog univerziteta iz Republike Slovačke, ili neke druge organizaciji – stipendijski program akademske mobilnosti, u trajanju od jednog do dvanaest mjeseci.

• Univerzitetski profesori koji će biti pozvani od strane državnih ili privatnih univerziteta, ili nekih drugih obrazovnih organizacija da drže predavanja ili vrše istraživanje u Republici Slovačkoj – stipendijski program u trajanju od jednog do dvanaest mjeseci.

• Istraživači ili umjetnici, koji će biti pozvani od strane državnih ili privatnih univerziteta, ili nekih drugih obrazovnih organizacija da drže predavanj ili vrše istraživanje u Republici Slovačkoj – stipendijski program u trajanju od jednog do dvanaest mjeseci.

Stipendije su namijenjene osobama koje dolaze iz Europske Unije, Albanije, Azerbejdžana, Armenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Rusije, Makedonije, Kosova, Turske, Ukrajine.
Aplikacije se šalju online, a aplikacijki formular, kao i dodatne informacije o programima, nađite na www.scholarships.sk.

Dokumenti koji su označeni (*) se moraju poslati na adresu:
SAIA, n.o.,
Námestie slobody 23
812 20 Bratislava 1
Slovakia

Detalje oko potrebne dokumentacije potražite na www.scholarships.sk/en/main/programme-terms-and-conditions/foreign-applicants.

Rok za slanje aplikacija je 30. aprila 2012. godine, do 16 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>