Ljetni kampovi za studente novinarstva iz BiH

data-journalism-image

Mediacentar Sarajevo, European Journalism Center i International Press Institute pozivaju studente novinarstva iz BiH na ljetne kampove “Digitalne generacije” u Konjicu, Tesliću i Jajcu, saopćeno je iz Media Centra Sarajevo Sedmodnevni kampovi omogućuju studentima da saznaju više o data novinarstvu – kako da pronađu, analiziraju i vizuelno predstave online podatke za online publiku.

Tim predavača čine vodeći eksperti iz Evrope na temu data novinarstva: Mirko Lorenz (Deutche Welle), Friedrich Lindenberg (Open Knowledge Foundation) i Nicolas Kayser Bril (Owni.fr) sa specijalizovanim trenerima i novinarima iz BiH.

Pravo učestvovanja na kampovima imaju studenti završnih godina novinarstva, medija i komunikacija iz BiH. Neophodno je da poznaju engleski jezik, te se znaju koristiti MC Office-om i internetom.

Prijave se mogu slati na kontakt@media.ba do 15. jula.

Više informacija o programu pogledajte na www.media.ba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>