Počeo upis u četiri kampusa na četiri fakulteta

americki univerzitet BiH

Američki univerzitet u BiH vrši upis studenata na četiri kampusa u Banjaluci, Tuzli, Mostaru i Sarajevu, rekao je Srni predsjednik Američkog univerziteta u BiH Denis Prcić.Prcić je naveo da upisni rok na četiri fakulteta i to Američku školu ekonomije, Američku školu tehnologije, Američku školu javne uprave i Američku škola modernih umjetnosti traje do 10. septembra.

On je istakao da se na Američki univerzitet u BiH mogu upisati svi koji su završili četiri godine srednje škole ili oni sa međunarodnim bakaleuratom.

“Cilj nam je formirati radne grupe koje su sačinjene od optimalnog broja studenata, 15-20, da bi studenti pokazali što veći nivo interakcije i produktivnosti”, istakao je Prcić.

Prema njegovim riječima, kandidati će biti testirani u osnovnim vještinama i znanju matematike i engleskog jezika, a aplikacioni formular je dostupan na internet stranici Američkog univerziteta u BiH “www.aubih.edu.ba”, kao i lista dokumenata koju je potrebno dostaviti da bi se apliciralo za dodiplomske studije.

On je pojasnio da sve aplikacije pregleda komisija koja testira i ocjenjuje sve kandidate.

“Američki univerzitet u BiH prepoznaje činjenicu da svi potencijalni studenti dodiplomskog i postdiplomskog studija nisu u mogućnosti pratiti predavanja na kampusu, zbog geografskih razloga ili zauzetosti drugim obavezama, i zato koristimo elektronska sredstva da bismo premostili ovaj jaz i distribuisali obrazovni materijal i predavanja svojim onlajn programima”, rekao je Prcić.

On je dodao da cijena školarine za jednu godinu dodiplomskog studija iznosi 250 evra mjesečno na 12 rata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>