Tri hiljade studenata na OKC-ovoj žurki

zurka2 media

Oko tri hiljade mladih ljudi prisustvovalo je sinošnjoj žurki koju je organizovao OKC u okviru projekta „Zaposli se volontiranjem-Volontiraj da bi se zaposlio“.
Na sportskim terenima Studentskog Centra „Nikola Tesla“ studenti su već od 21 čas mogli da uživaju u programu četiri DJ-a: DJ Jakše, DJ Vecasa, DJ Vanje i DJ Bere koji je trajao do ponoći.
Za to vrijeme, vrijedni volonteri OKC-a dijelili su promotivni materijal projekta i upoznavali prisutne studente sa mogućnostima koje im nudi „Pravilnik o vrednovanju i prepoznavanju studentskog volontiranja“ za njihov budući akademski napredak.

„ Cilj projekta je omogućiti studentima da volontirajući u struci dobiju ECTS bodove, polože dio ispita i steknu praktično iskustvo. Kako bi što više studenata koristilo mogućnost koju im ovaj Pravilnik nudi, organizovaćemo volontiranje najmanje 150 studenata u javnim institucijama i nevladinim organizacijama na području Republike Srpske sa centrima na Univerzitetu u Banja Luci, Istočnom Sarajevu, Bijeljini i Doboju“- rekao je koordinator projekta Saša Marković.

Projekat „Zaposli se volontiranjem-Volontiraj da bi se zaposlio“ promoviše organizovano studentsko volontiranje, preko kojeg studenti mogu da stiču praktično iskustvo i ECTS bodove. Ovaj projekat sprovodimo u saradnji sa Univerzitetom Banja Luka, Univerzitetom iz Istočnog Sarajeva, Nezavisnim univerzitetom Banja Luka, Banja Luka College-om, Paneveropskim univerzietom Apeiron, Slobomir P univerzitetom iz Bijeljine.
Projekat je podržan od Centara Civilnih Inicijativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>