BH Weekend 2012 – poziv za prijave

BH-weekend-poster

Weekend Media Festival je najveći regionalni festival komunikacija, marketinga i medija koji će se petu godinu zaredom održati u Rovinju od 20. – 23. 09. 2012. Preko četiri hiljade marketinških i medijskih stručnjaka iz regije će se okupiti u Rovinjskoj tvornici duhana.

U nizu radionica, debata i panela ove godine se posebno izdvajaju sljedeći učesnici: Conor White Sullivan, director HuffPost Labsa i jedan od najuticajnijih ličnosti mlađih od 30 godina na prošlogodišnjoj Forbes – ovoj listi, koji će govoriti o budućnosti vijesti i demokratije; Gabriel Dance – multimedijski producent (interaktivni urednik britanskog Guardiana u New Yorku i donedavni voditelj projekta NYTimes.com) govorit će o digitalnom novinarstvu, a Davor Hebeliz iz Fidelity Growth Partners o tržištu internetskih igara. Dio Weekend Media Festivala biće i potpredsjednica Hearst Magazines Internationala Kim ST. Clair Bodden i viši potpredsjednik Jay McGill.Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, kao jedan od regionalnih predavača će govoriti o provokaciji u komunikaciji.

Neke od panelskih tema koje organizatori izdvajaju su: ‘Mit o TV rejtingu’, ‘Može li hrvatski film biti gledan i profitabilan?’, ‘Gdje se događa novinarstvo’,itd. Ove godine u organizaciji sa HURA-om na Weekend-u će se održati Balcannes, regionalna revija najboljih reklamnih agencija.

Osim zanimljivih i korisnih predavanja, goste festivala očekuju i odlične žurke za koje će se pobrinuti Partibrejkersi, Pips, Chips&Videoclips, Rambo Amadeus…

Kotizacija za učešće na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu se kreće između 650 i 780 KM. Organizatori festivala svake godine izdvoje određeni broj besplatnih festivalskih ulaznica a među njima će se ove godine naći i 10 studenata iz Bosne i Hecegovine, kao dio BH Weekend 2012 ekipe.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane studente iz BiH, dobi između 18 – 30 godina, da se prijave putem e-maila bhweekend2012@gmail.com na sljedeći način:

  1. Subject e-mail: BH weekend 2012;
  2. Napišite ime i prezime, datum rođenja, punu adresu, podatke o obrazovanju, telefon i skype account;
  3. U prilogu e-maila ili kao link pošaljite kratku priču (do 500 riječi), fotografiju ili kratak video snimak do 2 minute na jednu od tema:

a)     Šta je na tvom umu? (socijalne internet mreže)

b)     Reklama VS daljinac.

c)     Gdje je  i šta radi novinarstvo?

Vaše prijave očekujemo do 16.09.2012. s tim da ranoranioci imaju veću šansu. Nakon prijavljivanja, kandidati će biti intervjuisani uživo ili putem telefona/skype-a.

Sa nestrpljenjem očekujemo vaše aplikacije i radujemo se zajedničkom druženju u Rovinju.

Za sva dodatna pitanja budite slobodni da nam se javite na neki od kontakata ispod:

BH Weekend 2012 tim

Saša Nužda – Caka

bhweekend2012@gmail.com

+38765614925

Skype: sasa.nuzda1

Banja Luka, BiH

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>