Studenti Fakulteta za dizajn izlažu svoje radove u Ljubljani

month-of-design

Studenti Fakulteta za dizajn, u sklopu Univerziteta za poslovne studije, u oktobru ove godine učestvovaće na izložbi Month of Design u Ljubljani.

Naime, organizatori Fusiondesignweek iz Banjaluke pozvali su studente da zajedno sa njima konkurišu za pomenutu izložbu, a nakon što su prošli na konkursu, radovi dvadeset najboljih studenata biće predstavljeni u Ljubljani.

„Radovi studenata koje smo izabrali za ovu priliku bave se različitim istaživanjima u polju grafičkog dizajna, ali ono što im je zajedničko jeste da svaki na sebi svojstven način koristi tipografiju kao osnovno ili kao polazno sredstvo u izražavanju. Na taj način želimo da ukažemo na značaj koji tipografija ima u grafičkom dizajnu i da podstaknemo generaciju mladih dizajnera da promišljaju dizajn kreativno“, rečeno je u saopštenju Univerziteta za poslovne studije.

Pored izložbe i predstavljanja radova, studenti će takođe učestvovati na velikoj prezentaciji u okviru programa Stage 180, gdje svaki od izlagača koji se prijavi može pred publikom predstaviti svoj rad u trajanju od 180 sekundi.

Veliki promotivni katalog izlazi u 30.000 primjeraka i pored prezentacije studenata iz Banjaluke na izložbi i prezentacije na Stage 180, značiće veliku promociju njihovog zajedničkog rada na jednom od najboljih festivala dizajnu u ovom dijelu svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>