Sastanak OSRS-a i USRS-a

univerzitet-banja-luka-amfiteatar

Predstavnici Omladinskog savjeta RS razgovarali su danas sa delegacijom Unije studenata RS o kvalitetu obrazovanja u Republici Srpskoj, pitanju zapošljavanja mladih i Inicijativi OSRS-a za stambenu izgradnju za mlade u Banja Luci.

Predstavnici Unije su na sastanku sa rektorom Stankom Stanićem razgovarali o problemima na Univerzitetu u BL- od infrastrukture, nedovoljno opremljenih kabineta, nedostatka učionica, loše komunikacije između studenata, profesora i asistenata i slabom korištenju informacionih sistema.

„Na sastanku je zaključeko da je situacija još lošija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu“, rekao je predsjednik Unije studenata RS Nikola Dronjak.

Predsjednik Omladinskog savjeta RS Bojan Grebenar pohvalio je podršku Inicijative za stambenu izgradnju za mlade, a planirano je da se ta sredstva izdvoje iz stambenog programa RS, te da cijene budu prihvatljivije za mlade.

„ Potrebni su nam novi načini zapošljavanja mladih, mnogo transparentniji konkursi za zapošljavanje, a naglasak je na omladinskom preduzetništvu. OSRS trenutno radi na projetku Razvoj omladinskog preduzetništva, gdje su planirane edukacije za mlade u cilju jačanja njihovih kapaciteta i pokretanja vlastitog biznisa“, naglasio je Grebenar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>