The Shapeshifters u Sarajevu i Mostaru

SHAPESHIFTERSmain

The Shapeshifters su jedan od najtraženijih house dvojaca na svijetu, koji su zauvijek promijenili svjetsku muzičku scenu inovativnim pristupom stvaranju muzike i kombinovanju underground house s elementima funka, soula i techy doba.

Svi koji vole vrhunsku house muziku, 26. i 27. oktobra ne smiju propustiti nastupe The Shapeshiftersa u Sarajevu i Mostaru.
Iza imena The Shapeshifters krije se dvojac Max Reich i Simon Marlin, koji su 2003. godine svojim hitom „Lola’s Theme” svjetsku muzičku scenu promijenili zauvijek.
Pod krilaticom – Zaboravi na žanrove i pusti muziku da prirodno teče – The Shapeshiftersi su svojim inovativnim pristupom stvaranju muzike nametnuli nove standarde na sceni, a kombinacijom underground house muzike s elementima funka, soula i techy doba, inicirali plesnu groznicu na podijumima širom svijeta.
Simon je naklonjen funk i soul izražaju, dok Max inspiraciju pronalazi u techno muzici – upravo je to fuzija koja muziku The Shapeshiftersa čini tako dinamičnom i uzbudljivom i garantuje nezaboravan provod.
Nakon „Lola’s Theme” slijedi mnoštvo hitova poput: Back to Basics, Incredible, Sensitivity.. i nevjerovatan uspon na svim svjetskim top listama.
Za kratko vrijeme postaju jedan od najtraženijih DJ performera, a svi mediji bruje o The Shapeshifters dance fenomenu.
Simon i Max su trenutno zauzeti studijskim snimanjima, svirkama širom svijeta i potragom za novim pjesmama.
Više o The Shapeshifters: http://www.myspace.com/theshapeshifters
Više saznajte na Facebook stranici Discover Ideas Everyday.

(StudentINFO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>