Nacionalna konferencija studenata od 1. do 4. novembra u Sarajevu

studenti

Nacionalna konferencija studenata od 1. do 4. novembra u Sarajevu
Nedjelja | 28.10.2012.

AIESEC BiH, organizacija studenata, koja djeluje u Banjoj Luci, Zenici, Sarajevu i Mostaru, najavila je nacionalnu konferenciju “Future Leaders Motivation Seminar”, koja će biti održana od 1. do 4. novembra u Sarajevu.

StudentiViše od stotinu studenata najavljeni su učesnici konferencije koju ove godine organizira lokalni komitet Sarajevo uz podršku svih drugih komiteta i zajedno s nacionalnim upravnim odborom.

Osnovni cilj skupa je upoznavanje studenata s organizacijom, motiviranje da se uključe u njen rad, pružanje prilike da iskuse liderstvo i upoznaju nove ljude, postanu dio globalne mreže mladih proaktivnih ljudi i da povrh svega toga unaprijede sebe.

Konferencija već aktivnim članovima daje šansu da unaprijede vještine u različitim funkcionalnim područjima i podijele iskustva s novim članovima.

Svake godine AIESEC BiH ugosti predavače iz drugih AIESEC zemalja, koji zajedno s partnerima i prijateljima organizacije, pripreme bogatu paletu radionica i predavanja za mlade ljude o liderstvu, menadžmentu, odnosima s javnošću, marketingu, prodaji, finansijama itd.

Dosad su ugošćeni mladi iz Poljske, Turske, Srbije, Rumunije, Slovenije, Bugarske, Kanade, Hrvatske i mnogih drugih zemalja.

Ove godine konferencija se održava pod motom : „New beginnings for strong foundations“ i fokusira se na poticanje kreativnosti mladih, pokretanje promjena i iskrenoj posvećenosti organizaciji i njenom radu.

AIESEC BiH ove godine obilježava 60 godina postojanja i s ponosom ističe veliki broj uspješnih projekata i konferencija.

Uz to, AIESEC primarno pruža priliku mladim ljudima da iskuse razmjenu i internacionalne prakse u više od 110 zemalja svijeta.

U augustu se delegacija AIESEC-a vratila s najvećeg svjetskog kongresa te vrste u Rusiji a u protekloj sedmici, četiri predstavnika svih lokalnih komiteta, Amila Šehović, Martina Đokić, Aldin Vrškić i Marko Džidić, predstavljali su BiH na evropskom kongresu u Rumuniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>