Info dan Erasmus Mundus

drapeau.ai

Tokom decembra i januara biće aktuelni konkursi za dostavljanje prijava za stipendiranje mobilnosti, te će se u skladu s tim u četvrtak 22. novembra od 10,00 do 15,00 sati održati centralni info dan u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu uz prisustvo predstavnika pet univerziteta iz Evropske unije:

1. Univerzitet „Karl Franc“ u Gracu, Austrija, JoinEU-SEE projekt
2. Univerzitet u Arhusu, Danska, JoinEU-SEE projekt
3. Univerzitet u Montpellieru, Francuska, JoinEU-SEE projekt
4. Univerzitet u Varšavi, Poljska, SIGMA projekt
5. Univerzitet „La Sapienza“ u Rimu, Italija, Basileus projekt

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu će 22. novembra 2012. godine u 11,00 sati biti održana prezentacija na kojoj će zainteresovani studenti, nastavnici i saradnici biti upoznati sa općim informacijama o mogućnostima prijavljivanja kroz različite konkurse. Predstavnici Univerziteta u Sarajevu bit će raspoloživi za informacije u vezi sa svih pet projekata (JoinEU-SEE IV, Basileus IV, SIGMA, EUROWEB i ERAWEB) koji su u ovoj akademskoj godini dostupni našim studentima, nastavnicima i saradnicima.

Univerzitet u Sarajevu učestvuje u programu Erasmus Mundus od 2008. godine. U okviru programa Erasmus Mundus, akcija 2, Univerzitet u Sarajevu u ovoj akademskoj godini ostvaruje učešće u pet partnerstava koja su odobrena i u potpunosti finansirana od zemalja članica Evropske unije. Time je studentima, nastavnicima i saradnicima Sarajevskog univerziteta omogućen studijski i stručni boravak na 39 univerziteta iz zemalja članica Evropske unije. Istovremeno, u projektu JoinEU-SEE IV naš univerzitet ove godine ima novu ulogu, ulogu sukoordinatora, čime je Univerzitet u Sarajevu postao prva visokoškolska institucija iz naše regije koja je u okviru programa Erasmus Mundus dobila ovu ulogu, a koja predstavlja korak naprijed ka samostalnom učešću u programu „Erasmus For All“.

Pozivamo vas da 22. novembra 2012. godine u 11,00 sati prisustvujete prezentaciji u okviru koje će biti predstavljeni programi za mobilnost i predstavljene mogućnosti stipendiranja studijskih boravaka na univerzitetima u zemljama članicama Evropske unije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>